Photo gallery for SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Image 1 of 1 |

999_1_webre.jpg

999_1_webre.jpg

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„A föld kincsei és az emberiség”
Múzeumpedagógiai foglalkozások a Központi Bányászati Múzeumban

TÁMOP-3.2.8.B-12/1-2012-0019

Az új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásának köszönhetően újult meg a Központi Bányászati Múzeum múzeumpedagógiai programkínálata.

A napokban sikerrel zárult a Központi Bányászati Múzeum „A föld kincsei és az emberiség” Múzeumpedagógiai foglalkozások a Központi Bányászati Múzeumban című program.
A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program - 3.2.8.B-12/1-2012 pályázata keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában kilencmillió- hatszázezer forintot költségvetéssel valósult meg. A „Múzeumok Mindenkinek” Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése konstrukció keretében megvalósult programok a bányászati ismeretek népszerűsítését tűzték ki célul. A múzeumi órák, tematikus foglalkozások, múzeumi napok, szabadegyetemen, és speciális igényű gyermekek részére szervezett programsorozat keretében, a tanórák kötöttségeitől elszakadva, az élményalapú tanulás keretei között mintegy 800 diák ismerkedhetett meg többek között a Magyarországon bányászott ásványokkal, kőzetekkel, a bányaművelés és gépesítés történetével és eszközeivel, a múzeumban folyó munkával. A foglalkozásokon tanultak szorosan kapcsolódtak a földrajz és történelem órák tananyagához, kiegészítve azokat.
A projektben 8 együttműködő oktatási intézmény vett részt.
A múzeum reményei szerint a kedvező tapasztalatok nyomán a 2013/2014-es tanév őszi félévétől más iskolák érdeklődését is felkeltheti ipartörténetünk megismerésének e rendhagyó oktatási módja.

Központi Bányászati Múzeum Alapítvány
9400 Sopron, Templom u. 2.
e-mail: info@kbm.hu
www.kbm.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu